Anders Perssons Handelsträdgård
Från Anders Perssons Handelsträdgård till ledande importör
APH är initialerna i Anders Perssons Handelsträdgård. Anders och Johanna startade företaget år 1899 och odlade både frukt, grönsaker och blommor. Deras dotter Olga tog så småningom över rörelsen tillsammans med sin make Bertil Muhr. Bertil och Olga fick i sin tur tre barn – Carl-Anders, Britt-Marie och Gun-Britt.

Ett avgörande beslut
I början på 50-talet övertalades Carl-Anders att bli delaktig i APH. Carl-Anders sprudlade av idéer och företaget växte till en storproducent av nejlikor, tulpaner och andra snittblommor. Efter hand började han importera blommor från Holland och Italien under de månader av året då den svenska produktionen inte räckte till. Det blev startskottet till den importverksamhet som idag är stommen i APH. Efter oljekrisen i början på 70-talet blev den svenska odlingen olönsam och lades ned. Med sina tre söner strategiskt utplacerade i olika länder i Europa startade Carl-Anders APH i Sverige, Holland och Italien.

Fjärde generationen sedan år 1899
År 1976 såddes fröet till dagens APH Svenska AB med import av snittblommor som huvudsaklig uppgift. De kommande två åren satt Carl-Anders och hans söner Johan, Christian och Fredrik oftast bakom ratten på företagets lastbilar. Blommor kördes från Italien via Holland till grossister i Sverige. År 1978 flyttade företaget in i sina första egna lokaler i Blomsterhallen i Oxie. Rörelsen utökades successivt. Anders och Peter gjorde debut i APH och är fortfarande företagets stöttepelare.

Ledande importör och expansion
APH blev under nittiotalet Sveriges ledande importör av snittblommor med en bred, stor och skiftande kundkrets. I slutet av nittiotalet övertogs grossistföretagen i Oxie, Västerås och Gävle. Idag ingår de i koncernen APH under namnet Blomstergrossisten. Blomstergrossisten är ett komplement till övriga bolagen och riktar sig till de detaljister som vill köpa sina varor via internet.
Sommaren 2008 flyttade APH från lokalerna i Oxie, till en nybyggd och modern anläggning på Stenåldersgatan i Malmö.

Kontakt:
+31 297 385370
[email protected]